- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

OTP Bank Romania a lansat un certificat de depozit nominativ in lei si euro

14 Oct, 14:47 • Redactia DailyBusiness
OTP Bank Romania a anuntat miercuri lansarea certificatului de depozit nominativ cu discount, nenegociabil, cu o dobanda de pana la 10,75% pentru certificatele in lei si de pana la 4,25% pentru cele in euro.
OTP Bank Romania a lansat un certificat de depozit nominativ in lei si euro

Noul produs de economisirie este disponibil, atat in lei, cat si in euro si se adreseaza deopotriva persoanelor fizice rezidente si nerezidente.

Termenul de constituire este cuprins intre o luna si 12 luni, iar rata de dobanda este fixa pe intreaga durata a certificatului de depozit.

Clientii au posibilitatea de a rascumpara certificatele inainte de scadenta, total sau partial. In cazul rascumpararii partiale inainte de termen, certificatele de depozit ramase vor pastra dobanda si perioada de scadenta atribuite initial. La scadenta, suma aferenta valorii nominale este transferata automat in contul curent al clientului.

Banca nu percepe comision de deschidere, lichidare sau retragere de numerar.

Banca a incheiat primul semestru cu un profit net de aproximativ 2 milioane euro, in conditiile in care veniturile au crescut 36%, la 34,6 milioane euro. In acelasi interval, depozitele s-au majorat cu 22,1%, la 307 milioane euro, iar portofoliul de credite s-a restrans cu 4,2% fata de decembrie 2008, la aproximativ 1 miliard euro.

OTP Bank Romania face parte din grupul financiar ungar OTP Bank. Grupul desfasoara activitati in sectorul financiar in mai multe state din Europa de Est, respectiv Romania, Ungaria, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Croatia si Muntenegru.