- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ovidiu Nicolescu: FMI se asteapta ca economia Romaniei sa scada in acest an cu circa 2%

27 Jul, 13:02 • Redactia DailyBusiness
FMI se asteapta ca economia Romaniei sa scada in acest an cu circa 2% si sa aiba o crestere modesta in 2011, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), dupa o discutie intre patronate si seful misiunii in Romania, Jeffrey Franks.
Ovidiu Nicolescu: FMI se asteapta ca economia Romaniei sa scada in acest an cu circa 2%

In ceea ce priveste fiscalitatea, FMI le-a transmis patronatelor ca in perioada urmatoare trebuie sa fie pus accent pe stabilitate pentru atragerea investitiilor straine directe, astfel ca o modificare a TVA cel putin pana la jumatatea anului viitor nu este posibila, a mai spus Nicolescu.

Franks a declarat luni ca FMI va revizui in urmatoarea perioada prognoza privind scaderea PIB al Romaniei in acest an, in prezent de 0,5%, si ca estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pesimista.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie – 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia urmeaza sa se discute si despre un nou set de prognoze macroeconomice.