FINANTE-BANCI

PC iese de la guvernare, ministrul Economiei demisioneaza

03 decembrie 2006, ora 13:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Codrut Seres, implicat si in scandalul privatizarilor din energie, va parasi postul de ministru al Economiei
Codrut Seres, implicat si in scandalul privatizarilor din energie, va parasi postul de ministru al Economiei
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, membru al Partidului Conservator (PC), a demisionat luni din functie, in urma deciziei partidului sau de a se retrage de la guvernare. Numele lui Seres este, pe de alta parte, vehiculat in dosarul privatizarilor din energie, fara insa ca procurorii sa fi formulat vreo acuzatie in privinta sa.
Rezolutia PC privind retragerea de la guvernare a fost votata duminica cu unanimitate de voturi de membrii Biroului Politic. Acesta a fost mandatat in vara sa ia aceasta decizie, in cazul in care propunerile parlamentare ale PC nu vor fi adoptate de catre partenerii de guvernare.

Printre principalele nemultumiri ale PC se numara neadoptarea mai multor masuri: proiectul privind confiscarea averilor ilicite si constituirea unui fond de pensii din aceste sume, reducerea TVA, neimpozitarea profitului reinvestit, vot uninominal pentru alegerile parlamentare si reprezentarea romanilor minoritari in consiliile judetene, precum si modificarea legii pensiilor.

Guvernul va ramane si fara un vicepremier, sase secretari de stat si 11 presedinti sau vicepresedinti ai agentiilor guvernamentale.Astfel, in urma deciziei conducerii PC de a iesi de la guvernare si de a-si retrage reprezentantii din Executiv, va ramane vacant postul de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si al IMM-urilor, ocupat in prezent de Bogdan Pascu si postul de ministru al economiei si comertului, ocupat de Codrut Seres.

Vor parasi functiile detinute in ministere Darius Mesca, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Miron Dumitru - secretar de stat in Ministerul Educatiei, Adrian Lemeni (Minsiterul Culturii), Vlad Anton Iliescu (Ministerul Sanatatii), Ovidiu Catalin (Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor) si Catalin Doica (Ministerul Finantelor).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 24 Aprilie 2019, 13:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter