FINANTE-BANCI

Ponta, catre americani: Taxele in Romania sunt mai mici decat in SUA

09 noiembrie 2013, ora 08:39   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
VP.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, in replica la aprecierile reprezentantilor AmCham, care considera ca noile masuri fiscale determina o agravare fara precedent a poverii fiscale, ca taxele in Romania sunt, in acest moment, mai mici decat in SUA si in tarile europene.

"Intreb inca o data: TVA stiu ca nu s-a modificat, ba chiar l-am scazut, cota unica nu s-a modificat", a spus Ponta, citat de Mediafax.

"Eu tin foarte mult cont si am un foarte mare interes ca mediul de afaceri sa aiba in Romania un mediu competitiv. Pe de alta parte, eu sunt ales de romani. Si trebuie sa-mi fac datoria fata de romani in primul si in primul rand.Si sunt convins ca in Romania in acest moment toate taxele sunt mai mici si decat in SUA si decat in majoritatea covarsitoare a tarilor europene, cu exceptia Bulgariei, daca nu ma insel", a adaugat premierul.

Ce spun americaniiCamera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) a anuntat, intr-un comunicat transmis vineri, ca isi exprima ingrijorarea fata de noul val de impozite si taxe anuntate in ultima vreme de catre Guvernul Romaniei.

"Impreuna cu cresterile de fiscalitate impuse deja in legislatie fara o consultare prealabila si transparenta cu mediul de afaceri, astfel de decizii determina o agravare, fara precedent in ultimii 20 de ani, a poverii fiscale pe care contribuabilii romani vor fi obligati sa o suporte", se arata in comunicat.

Masuri precum cresterea pretului pentru carburanti sau taxe pe constructiile speciale se vor reflecta in cresterea costurilor de productie si implicit a preturilor produselor romanesti diminuand competitivitatea acestora pe pietele externe, considera oficialii AmCham.

"Departe de a reprezenta o solutie sustenabila pentru securizarea resurselor la bugetul statului, toate acestea vor determina cresterea evaziunii fiscale, diminuarea drastica a volumului de investitii, scaderea locurilor de munca si dificultati economice in cascada", mentioneaza documentul citat.

"Nu in ultimul rand, aceste propuneri vor atrage cel mai probabil deschiderea unei noi proceduri de infringement impotriva Romaniei, nefiind in linie cu prevederile directivelor europene", se afirma in comunicatul Camerei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
11/11/2013 09:36
Or fi mai mici dar si veniturile populatiei sunt de cacao.Ce ziceti mai romani,gresesc?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 14 Mai 2021, 18:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter