FINANTE-BANCI

"Premierul Robin Hood": Taxa pe stalp va permite reducerea CAS

23 mai 2014, ora 11:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Robin-HoodErrolFlynn.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Oradea, ca "taxa pe stalp" pentru persoanele juridice care detin constructii speciale este menita sa adune bani laábuget, sugerand ca afirmatia primarului muncipiului, Ilie Bolojan, conform careia taxa descurajeaza investitorii, "este pur electorala".

"Asta (taxa pe constructiile speciale - n.r.) ne permite doua lucruri. in primul rand, sa reducem contributiile de asigurari sociale, si cred ca pentru orice angajator, si pentru cei de aici (companiaáCelestica din Oradea - n.r.), care au 2.000 de angajati si care vor sa creeze locuri de munca, este o veste foarte buna, ca si scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Apoi, acolo unde impactul este semnificativ, sa adaptam in Parlament prevederi ale acestei scutiri de taxa"á, a declaratáVictor Ponta, joi, dupa ce a vizitatácompaniaáCelestica din Oradea.

In acest context, premierul l-a atacat pe primarul liberal al municipiului Oradea,áIlie Bolojan, sugerand ca acuzele acestuia, conform carora "taxa pe stalp" descurajeaza investitorii, sunt pur electorale, dat fiind ca impozitul pe constructii industriale exista de opt luni, de pe vremea cand ministru al Finantelor era liberaluláDaniel Chitoiu, insa edilul s-a plans doar acum, "cu doua zile inainte de alegeri".

"Cei care dezvolta afaceri in parcurile industriale sunt scutiti de la plata taxelor locale, o decizie a autoritatilor locale. Daca primaria (Primaria Oradea - n.r.) nu mai vrea sa acorde aceste scutiri, stiu ca noi tocmai am dat la primarie 40 de hectare pentru un parc industrial, le luam si le dam Consiliului Judetean, si Consiliul va dezvolta in continuare afaceri", a declarat Ponta, referindu-se la terenurile pentru un al doilea parc industrial, aflat in pregatiri la Oradea, potrivit Mediafax.Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a precizat ca numai dintr-un subgrup de companii impozitate se obtine mai mult de un miliard lei, fata de prognoza initiala deávenituri astfel atrase de doar 488 milioane lei, stabilita, potrivit premierului, la solicitarea FMI.á

La randul sau, ministrul delegat pentru Buget,áLiviu Voinea, a aratat ca numai din ceea ce se afla in bilantul companiilor si nu era impozitat rezulta venituri de 1,8 miliarde lei.

Robin Hood este un personaj original din folclorul englezesc, a carui istorie izvoraste din timpurile medievale, dar care ramane important in cultura populara, fiind cunoscut pentru ca fura de la bogati pentru a da saracilor si pentru ca lupta contra nedreptatii si tiraniei.

Asemenea acestui personaj, premierul impune taxa pe stalpii firmelor (bogatilor ľ n.r.) pentru a reduce CAS (birurile aplicate celor multi).á

Citeste si: Consilier al premierului: Daca taxa pe constructii se aplica la Cernavoda, s-a terminat!
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 04:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter