- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Problemele se acutizeaza pe piata de leasing: International Leasing IFN a intrat in insolventa

06 Oct, 14:48 • Redactia DailyBusiness
International Leasing IFN, una dintre cele mai mari companii independente de leasing din Romania cu active de 31 mil. euro, a intrat marti in insolventa si a inceput procesul de reorganizare sub control judiciar.
Problemele se acutizeaza pe piata de leasing: International Leasing IFN a intrat in insolventa

„Este cea mai potrivita decizie pe care puteam sa o luam, avand in vedere contextul actual al pietei de leasing. Avem asigurari de la creditorii companiei, importante institutii bancare din Romania, ca sustin planul de reorganizare propus si ca vor sprijini eforturile companiei de restructurare a activitatii”, a declarat Ioana Necula, presedintele Consiliului de Administratie al International Leasing IFN SA.

Decizia luata de International Leasing IFN SA vine ca urmare a evolutiei constant negative a pietei de leasing din Romania si a cresterii numarului de clienti ce inregistreaza restante la plata ratelor de leasing. In ultimii doi ani managementul companiei a luat o serie de masuri importante de reducere a costurilor si de eficientizare a operatiunilor efectuate si a propus creditorilor mai multe variante de reorganizare, a adaugat Ioana Necula.

Compania va fi asistata in procesul de realizare si implementare a planului de reorganizare de catre PriceWaterhouseCoopers Business Recovery Service SPRL.

Deschiderea procedurii de reorganizare sub control judiciar a fost pronuntata de catre Tribunalul Iasi, sectia comercial – sindic, in data de 5 octombrie 2010.

Compania a raportat anul trecut pierderi de peste 14 mil. lei, la venituri de 87 mil. lei.

International Leasing IFN SA este activa pe piata locala de peste 15 ani.