- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ProCredit Bank a intrat in batalia pentru pensiile militarilor

08 Oct, 15:04 • Redactia DailyBusiness
Pensionarii militari isi pot incasa de luni pensiile intr-un cont curent la ProCredit Bank, banca intrand astfel, alaturi de alte institutii financiare, in lupta pentru pensiile fostilor angajati din armata.
ProCredit Bank a intrat in batalia pentru pensiile militarilor

Conform bancii, pensionarii pot opta si pentru varianta de a economisi intr-un depozit pentru pensionari ce beneficiaza de un plus de 0,30 puncte procentuale la dobanda standard pentru depozitele in lei, cat si pentru alte produse de economisirea anuntat miercuri bannca.

Incepand de lunea viitoare ProCredit Bank va oferi totodata, pentru pensionari, o dobanda de 12,30% la depozitul in lei, constituit pe o perioada de 6 luni.

Alte banci care ofera posibilitatea pensionarilor de a isi incasa pensiile atat pe card cat si prin conturi curente sunt Banca Comerciala Romana, Banca Comerciala Carpatica si Libra Bank Romania.

Conform datelor facute publice pana in prezent, pensia medie incasata de fostii lucratori din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii si Ministerului Administratiei si Internelor, este de 1.500 de lei, iar numarul total al pensionarilor de pe acest segment este de 133.000. Valoarea totala a pensiilor incasate de acestia este astfel de aproximativ 51 milioane euro.