- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ProCredit Bank plateste dobanda pentru al cincilea cupon

14 Aug, 11:51 • Redactia DailyBusiness
ProCredit Bank plateste in perioada 15-25 august dobanda aferenta celui de-al cincilea cupon al obligatiunilor emise, in valoare de 21,19 lei/obligatiune, rata dobanzii fiind fixa, de 8,5% pe an, a anuntat joi banca.
ProCredit Bank plateste dobanda pentru al cincilea cupon

Prima emisiune de obligatiuni a bancii a beneficiat de o dobanda fixa de 8,50% pe an, ProCredit fiind prima banca din Romania care a oferit aceasta optiune investitorilor sai, conform reprezentantilor ProCredit Bank.

Emisiunea a fost compusa din 80.500 de obligatiuni de rangul I, negarantate, cu o valoare nominala de 500 lei/obligatiune si maturitate de 3 ani.

Obligatiunile emise de ProCredit Bank s-au adresat atat persoanelor juridice, cat si celor fizice. Acestea au fost divizate in 2 categorii, investitorilor mici alocandu-li-se o transa de 5% din oferta, iar investitorilor mari – 95%.

Plata dobanzii va fi efectuata prin intermediul BCR Securities, care va efectua plati catre detinatorii de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la data de 12 august 2008.

Sumele neridicate de investitori in intervalul de plata a dobanzii vor fi disponibile la sediul BCR Securities, pe perioada maturitatii obligatiunilor, dar nu mai mult de 31 de zile de la data platii principalului. La expirarea termenului de 31 de zile, sumele vor fi disponibile la sediul ProCredit Bank, se arata in comunicatul bancii.

ProCredit Bank Romania activeaza pe piata locala din 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: BERD, IFC – Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.

BCR Securities, membra a grupului BCR, este societate de servicii de investitii financiare si deruleaza operatiuni ca tranzactionarea valorilor mobiliare la BVB, intermedierea de oferte publice de vanzare de actiuni si obligatiuni, oferte publice de preluare, consultanta cu privire la strategii de investitii financiare.