- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Profitul Raiffeisen International in Romania s-a dublat in primele noua luni

30 Nov, 09:33 • Redactia DailyBusiness
Profitul bancii austriece Raiffeisen Bank International in Romania s-a dublat in primele noua luni din 2010, pana la 85 milioane de euro, in principal datorita scaderii puternice a provizioanelor constituite pentru creditele neperformante, potrivit raportului grupului.
Profitul Raiffeisen International in Romania s-a dublat in primele noua luni

Astfel, provizioanele s-au redus la 52 milioane de euro, de la 102 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul net din dobanzi al Raiffeisen Bank International in Romania a urcat cu 6%, la 181 milioane de euro, iar incasarile din comisioane s-au majorat cu 2%, pana la 150 milioane de euro. Venitul net din trading s-a diminuat de la 34 milioane de euro la 10 milioane de euro.

In ceea ce priveste trimestrul al treilea, Raiffeisen Bank International a inregistrat in Romania un profit dupa impozitare de 33 milioane de euro, fata de numai 5 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Banca a constituit, pe piata romaneasca, provizioane de 19 milioane de euro in perioada iulie-septembrie, fata de 40 milioane de euro in trimestrul al treilea din 2009.

Totodata, veniturile operationale au crescutcu 6%, la 121 milioane de euro. Incasarile din dobanzi au fost de 61 milioane de euro, iar cele din comisioane de 52 milioane de euro.

Activele bancii austriece in Romania insumau 5,674 miliarde euro la sfarsitul lunii septembrie, in scadere cu 8% fata de finele anului trecut. Soldul creditelor catre clienti a coborat usor la 4,104 miliarde de euro, in timp ce depozitele s-au majorat cu 4,4%, la 3,423 miliarde de euro.

Raiffeisen avea 542 de sucursale in Romania la finele lunii septembrie, fata de 563 la sfarsitul anului trecut, Numarul de angajati s-a redus de la 6.235 la 6.096.

Grupul este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.