- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen: Randamentele obligatiunilor de stat ale Romaniei ar putea scadea in urmatoarea perioada

14 Jan, 17:30 • Redactia DailyBusiness
Randamentele obligatiunilor de stat ale Romaniei "au loc sa scada" in urmatoarea perioada, odata cu reducerea gradului de incertitudine, datorita respectarii tintelor pentru sfarsitul anului din acordul cu FMI, potrivit unei analize Raiffeisen, citata de Mediafax.
Raiffeisen: Randamentele obligatiunilor de stat ale Romaniei ar putea scadea in urmatoarea perioada

Totodata, randamentele ar putea fi impinse in jos si de lichiditatea buna de pe pietele financiare.

„Interesul investitorilor in obligatiuni guvernamentale in lei (pe termen lung si scurt) a crescut in ultimele saptamani. Prin urmare, Ministerul Finantelor a platit randamente mai mici pentru a plasa obligatiuni pe piata primara, insa in acelasi timp s-a imprumutat de o suma mai mare. Randamentele au scazut de asemenea si pe piata secundara”, se arata in analiza.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu scadenta la un an in valoare de 800 milioane lei, suma egala cu valoarea vizata, la un randament mediu de 6,81%, cu 0,1 puncte procentuale mai mic decat cel platit in licitatia precedenta.

Raiffeisen considera ca randamentele „au loc sa scada” in urmatoarea perioada si a schimbat recomandarea pentru datoria Romaniei de la „cumpara certificate de trezorerie” la „cumpara toate instrumentele emise de guvern, in lei (titluri si obligatiuni)”.