- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Roubini: Portugalia se apropie tot mai mult de un ajutor financiar extern

29 Nov, 12:57 • Redactia DailyBusiness
Portugalia se apropie tot mai mult de nevoia unui ajutor financiar extern, dupa Irlanda si Grecia, considera economistul american Nouriel Roubini (foto).
Roubini: Portugalia se apropie tot mai mult de un ajutor financiar extern

Roubini a declarat ca Irlanda si Grecia au insistat initial ca nu au nevoie de sprijin intenational, insa au fost nevoite sa apeleze la Uniunea Europeana (UE) si la Fondul Monetar International (FMI) din cauza inrautatirii conditiilor de pe pietele financiare, relateaza Mediafax.

„Ne place sau nu, Portugalia se apropie de punctul critic. Poate ca ar fi o idee buna sa solicite un bailout preventiv”, a explicat economistul.

Investitorii cer dobanzi tot mai mari pentru a imprumuta guvernul portughez, deoarece considera ca tara este probabil urmatorul stat din zona euro care va avea nevoie de ajutor extern.

In privinta Spaniei, Roubini a afirmat ca Europa nu are destui bani ca sa sustina un ajutor financiar destinat Madridului. Acest fapt creste presiunea asupra Spaniei, care trebuie sa ia masurile necesare pentru a evita o astfel de situatie.

Roubini, poreclit „Doctorul Catastrofa”, este profesor de economie la Universitatea din New York si in anul 2007 a fost printre putinii economisti care au prezis actuala criza financiara.