FINANTE-BANCI

Seful Bundesbank: Franta are o responsabilitate speciala in UE, in privinta reducerii deficitului

20 mai 2013, ora 10:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Franta-flag.jpg
?Presedintele bancii centrale a Germaniei, Jens Weidmann, a declarat ca Franta, ca stat "cu greutate" in zona euro, are o responsabilitate speciala in privinta tratarii cu seriozitate a regulilor UE privind reducerea deficitului bugetar.

Credibilitatea legislatiei din zona euro ar avea de suferit daca flexibilitatea sistemului va fi impinsa pana la limita, a aratat Weidmann intr-un interviu publicat sambata de ziarul Bild am Sonntag.

"Evolutiile economice din unele tari au fost intr-adevar mai slabe decat se estima, iar regulile europene ofera un anumit grad de flexibilitate in astfel de cazuri", a declarat oficialul german, intrebat despre decizia Comisiei Europene de a acorda Frantei, Italiei si Sloveniei mai mult timp pentru a se incadra in criteriile de stabilitate, indeosebi reducerea deficitului bugetar sub 3% din PIB.

In urma crizei din 2008-2009, numeroase state UE au inregistrat deficite bugetare cu mult peste limita prevazuta in legislatia europeana. Avand in vedere circumstantele economice exceptionale, Comisia Europeana a decis sa acorde mai mult timp pentru reincadrare statelor unde derapajul fiscal s-a produs pe fondul incetinirii cresterii economice, noteaza Mediafax.Citeste si: Semnale negative privind cele mai mari economii din zona euro
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 20:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter