- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Sfat antifurt de la un fost hot de carduri: Folositi acelasi bancomat pentru tranzactii

14 Jan, 15:36 • Redactia DailyBusiness
Verificarea extrasului de cont cel putin o data pe luna este una dintre cele mai bune modalitati de a contracara posibilitatea unui furt, sustine un american condamnat in anul 2004 pentru frauda si furt de identitate, citat de presa internationala.
Sfat antifurt de la un fost hot de carduri: Folositi acelasi bancomat pentru tranzactii

Barbatul in varsta de 29 de ani ii sfatuieste pe oameni sa isi verifice istoricul creditului de doua ori pe an pentru a avea siguranta ca nu au fost victimele unui furt de identitate si considera ca cea mai sigura metoda de a folosi bancomatul este folosirea aceluiasi aparat de fiecare data cand facem tranzactii.

„Trebuie sa fii atent la detalii, respectiv la anumite lucruri care nu se incadreaza in peisajul normal, mai ales in ceea ce priveste fanta in care introduci cardul.”, a declarat Dan DeFelippi, potrivit sursei mentionate.

„Eu folosesc in general bancomatele din interiorul bancilor si le evit pe cele din magazine, baruri sau cluburi. Au existat situatii in care infractorii si-au instalat propriile bancomate, fapt care este mai putin probabil sa se intample intr-o banca”, a precizat el.

Fostul hot de carduri considera ca industria bancara ar putea veni in ajutorul oamenilor prin renuntarea la benzile magnetice, avand in vedere ca oricine poate face rost de un cititor de banda magnetica.

„Cartile de credit cu cip sunt mult mai sigure. Acestea ofera protectie de aproape 100% impotriva fraudelor, cel putin din punct de vedere al utilizarii cititoarelor de benzi”, a explicat DeFelippi.

In opinia lui, fraudarea cartilor de credit este „absurd de usoara”.

„Fiecare carte de credit are pe spate o banda magnetica cu toate datele. Exista oameni care acceseaza computerele in care se regasesc toate aceste date. Totodata, exista persoane, precum ospatarii care au asupra lor cititoar de benzi. Astfel, dupa ce iti afla datele, le vand prin intermediul Internetului. Eu plateam intre 10 si 50 de dolari pentru informatiile aferente unui card”, a spus DeFilippi.

„Oricine are un computer si 100 de dolari poate sa faca bani incepand de maine”, sustine fostul hot.

In ceea ce priveste cumparaturile online, cel mai bine este sa apelam la site-urile cunoscute sau la cele care prezinta recenzii si comentarii din partea fostilor vizitatori.

„Este foarte usor sa creezi un magazin online fals, cu scopul de a obtine informatii legate de cartile de credit. De cele mai multe ori, este vorba despre site-uri care vand obiecte foarte cautate, la preturi incredibil de reduse. Daca o oferta este prea frumoasa ca sa fie adevarata, cel mai probabil este vorba despre o capcana prin care incearca sa iti afle datele”, a spus DeFelippi.

DeFelippi a fost acuzat pentru falsificarea cartilor de credit, folosind date reale pe care le cumpara online, si a iesit din inchisoare inaintea implinirii sentintei, intrucat a acceptat sa munceasca in folosul comunitatii si sa restituie peste 200.000 de dolari.

De asemenea, barbatul a colaborat cu serviciile secrete americane, contribuind la arestarea a peste 15 persoane, in cursul a doi ani.