- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Boc: Cresterea economica va fi intre 1,5-2% anul acesta

27 Mar, 17:00 • Redactia DailyBusiness
Premierul Emil Boc (foto) a declarat duminica ca in 2011 cresterea economica va fi intre 1,5-2%, "cu prognoza buna de crestere in 2012", respectiv de 4-4,5%, potrivit Mediafax.
Boc: Cresterea economica va fi intre 1,5-2% anul acesta

Boc a spus, referitor la declaratiile sefului delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, potrivit carora tara are toate sansele sa iasa din recesiune dupa primul trimestru al acestui an, ca aceasta informatie intareste ideea ca lucrurile merg intr-o directie buna in Romania.

Franks a declarat ca Romania va iesi din recesiune la finele lunii martie, cresterea economica va urma o traiectorie ascendenta de la un trimestru la altul, iar populatia va simti ca situatia s-a imbunatatit la jumatatea acestui an.

„Exista intotdeauns un grad de incertitudine si nu stiu exact care va fi cifra de la sfarsitul primului trimestru, dar cred ca indicatorii privind economia Romaniei sunt aproape universal pozitivi. Exista si unele exceptii, dar daca ne uitam la productia industriala, cresterea este foarte robusta, iar evolutia exporturilor, de asemenea, foarte pozitiva. Chiar si cele negative, precum vanzarile din retail sunt mai putin negative decat erau, iar indicatori precum increderea consumatorului s-au imbunatatit”, a adaugat Franks.