- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Boc: Nu sustin in acest moment privatizarea CEC Bank

29 Jan, 09:43 • Redactia DailyBusiness
Guvernul nu sustine in acest moment privatizarea CEC Bank, a declarat, vineri seara, premierul Emil Boc. El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, daca se intentioneaza vanzarea altor pachete majoritare de actiuni alaturi de cel detinut de stat la CFR Marfa.
Boc: Nu sustin in acest moment privatizarea CEC Bank

Premierul a aratat ca nu a fost efectuata inca o analiza pe aceasta tema si ca discutia este la Ministerul Economiei.

„Ce pot sa va spun cu siguranta este ca nu sustin privatizarea CEC. Vreau sa fiu explicit pe aceasta tema”, a adaugat Boc.

Surse oficiale au declarat, in aceasta saptamana, pentru Mediafax, ca Guvernul va incerca sa majoreze capitalul CEC Bank prin atragerea unor investitori institutionali, dupa modelul utilizat in urma cu sase ani la privatizarea BCR, considerand neatractive conditiile pietelor internationale pentru vanzarea bancii in cadrul viitorului acord cu FMI.

„Este prea devreme pentru privatizarea CEC Bank, dar Guvernul va insista in discutiile cu FMI pe majorarea captialului bancii, probabil prin atragerea unor investitori institutionali, dupa modelul de succes de la BCR”, au declarat sursele.

Potrivit acelorasi surse, cele mai importante si dificile negocieri pentru incheierea urmatorului acord cu FMI vor fi privatizarea, reorganizarea sau lichidarea companiilor de stat, unde institutia internationala va insista pe includerea unui numar cat mai mare de societati importante.

Statul a incercat sa vanda CEC in urma cu cativa ani, insa procesul de privatizare a fost oprit in luna decembrie 2006, intrucat a fost depusa o singura oferta, de la National Bank of Greece, cu o valoare considerata prea redusa. Banca elena a oferit 560 de milioane de euro pentru preluarea CEC.