- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Studiu: Metale pretioase raman atractive pentru investitori

02 Nov, 11:26 • Redactia DailyBusiness
Aurul a ramas in ultimele saptamani in apropierea maximului istoric inregistrat de 1.386,70 dolari/uncie, evitand pana in prezent o corectie puternica. In cazul unei presiuni inflationiste, aurul si argintul raman optiunile preferate de investitori, se arata intr-un studiu al X-Trade Brokers.
Studiu: Metale pretioase raman atractive pentru investitori

„Incertitudinea privind impactul deciziei Federal Reserve, programata pentru miercuri, mentine traderii in alerta. In cazul unor masuri puternice de stimulare a economiei, temerile unor cresteri ale inflatiei pe termen mediu si lung vor fi accentuate. Dolarul american ar putea avea de suferit in continuare, in timp ce materiile prime si metalele pretioase s-ar bucura de interesul sporit al cumparatorilor”, a precizat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a casei de brokeraj X-Trade Brokers.

In cazul unor presiuni inflationiste percepute a fi importante, investitorii cauta refugiu in active fizice, aurul si argintul fiind intre optiunile preferate.

„Facilitatea investitei in metale pretioase se datoreaza multitudinii de optiuni de plasament care nu implica in mod necesar detinerea fizica a activelor”, a spus Safta, care a adaugat ca interesul a sporit considerabil pentru argint in ultimele luni.

„Daca de la inceputul anului aurul a castigat 24%, iar argintul s-a apreciat in acelasi interval cu 46,6%. Cu toate acestea aurul este in apropierea maximelor istorice, definite recent, in timp ce argintul este sensibil sub nivelurile atinse acum 30 de ani”, precizeaza Victor Safta.

Investitia in argint este mai accesibila, pretul unei uncii fiind de aproximativ 50 de ori mai mic decat cel al unei uncii de aur.