FINANTE-BANCI

Tot mai multe banci trec "pragul" dobanzii de 10% la depozite in lei

02 mai 2008, ora 12:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dobanda-medie.jpg
Nevoia de lichiditati a bancilor le-a determinat sa majoreze costurile la care atrag economiile de la clienti, in ultimele saptamani aparand pe piata niveluri de bonificatii de peste 10%. Vineri, Banca Comerciala Carpatica a anuntat majorarea dobanzilor cu maturitati de 3,6 si 12 luni, pana la niveluri de 10,25%/an.
Cele mai mari majorari, de un punct procentual, au fost operate de banca in cazul depozitelor Pensia Plus cu maturitate la un an, noile bonificatii fiind de 9,5%/an.

Cele mai mari bonificatii, de 10,25%, sunt oferite de Carpatica pentru depozitul Sibiu, pe termen de 3 luni, in cazul caruia dobanda a crescut cu 0,25 puncte procentuale. La depozitele deschise pe o perioada de 6 luni dobanda a crescut cu 0,5 puncte, pana la 10%.

Saptamanile trecute, Intesa Sanpaolo si Piraeus Bank au anuntat la randul lor majorarea dobanzilor la depozite pana la niveluri ce ating chiar 11%, acesta fiind noul plafon superior al bonificatiilor din piata, dupa ce majoritatea institutiilor financiare crescusera bonificatiile la lei pana la 10%, pe fondul nevoii de lichiditate.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter