- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Transportatorii cer ca vehiculele neutilizate mai mult de o luna sa fie radiate temporar

11 Feb, 11:50 • Redactia DailyBusiness
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Ministerului Finantelor Publice introducerea radierii temporare din baza de date gestionata de ANAF pentru vehiculele rutiere comerciale in cazul in care sunt imobilizate sau neutilizate pentru perioade mai mari de o luna.
Transportatorii cer ca vehiculele neutilizate mai mult de o luna sa fie radiate temporar

Reprezentantii Uniunii sustin ca transportatorii rutieri se confrunta des cu situatii in care vehiculele sunt imobilizate si nu pot fi folosite pentru perioade mai mari de o luna, un astfel fel caz fiind acela in care masina a fost implicata intr-un accident iar reparatia sa treneaza.

De asemenea, autovehiculul poate stationa din lipsa comenzilor.

Prin radierea temporara, operatorii de transport ar plati mai putine taxe si impozite, iar din cauza perioadei de recesiune UNTRR considera ca o astfel de masura ar fi benefica pentru dezvoltarea economica a tarii.

UNTRR este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala fondata in 1990, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.