FINANTE-BANCI

Tranzactia anului in finante: Banca Transilvania e mai aproape de locul doi, dupa achizitia Volksbank Romania

10 decembrie 2014, ora 12:14 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Banca-Transilvania--mai-profitabila-decat-BCR-sau-BRD.jpg
Banca Transilvania anunta astazi semnarea unui angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank Romania de la Ă–sterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG si WGZ BANK AG.

Acest pas se inscrie in strategia bancii de a aduce valoare adaugata prin achizitii de banci si portofolii, se arata in comunicatul institutiei de credit.    

BT si Volksbank Romania vor functiona ca entitati bancare distincte in urmatoarele luni, pana la finalizarea formalitatilor legale si obtinerea tuturor aprobarilor aferente. Dupa inchiderea tranzactiei va incepe integrarea Volksbank Romania in structura BT.    

„Dupa integrare, avand in vedere cotele de piata ale celor doua banci, Banca Transilvania isi va continua planul de a ajunge pe locul 2 in topul bancilor din Romania. BT este bine capitalizata, are lichiditate mare, o cota de piata in crestere si rezultate financiare pozitive”, declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.    Banca Transilvania si Volksbank Romania sunt banci universale si au in comun modelul de business, categoriile de clienti carora li se adreseaza si piata autohtona. Ca rezultat al tranzactiei, BT isi propune armonizarea punctelor forte ale celor doua banci, pentru eficientizarea activitatii, costuri mai mici pentru clienti, retea mai mare de sedii si produse noi.  

In prezent, Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata in functie de active de 9,7%, in crestere.  

Consultantii Bancii Transilvania pentru aceasta tranzactie au fost: Legal – Casa de avocatura Peli Filip, Financiar – KPMG Romania, Investment Banking – VCP Vienna Capital Partners. In ceea ce priveste Volksbank, aceasta a avut ca si consultanti: Legal - Schoenherr si Asociatii, respectiv Investment Banking – Rothschild.  

Banca Transilvania este pe locul trei in topul bancilor din Romania, in functie de active. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 6.000 de angajati, o retea formata din aproape 550 de sedii si 1,88 de milioane de clienti activi. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, BERD si IFC-Banca Mondiala. In 2014, Banca Transilvania a implinit 20 de ani.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din FINANTE-BANCI
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Joi, 24 Mai 2018, 01:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter