- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Udrea: Salariile si pensiile ar putea sa nu creasca la 1 ianuarie

27 Oct, 11:01 • adrian.mihaltianu
Elena Udrea (foto), ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat joi ca pentru a avea un deficit bugetar mai mic de 3% din PIB este posibil ca la inceputul anului viitor sa nu fie indexate pensiile, iar salarile sa nu fie majorate, asa cum se dorea initial.
Udrea: Salariile si pensiile ar putea sa nu creasca la 1 ianuarie

„Nu s-a stabilit inca nimic, dar pentru a putea merge pe un deficit de sub 3% asa cum ne propunem,  una din posibilitati este ca, macar pana la jumatatea anului sa ne propunem sa nu indexam pensiile si sa nu majoram salariile”, a spus Udrea, precizand ca „este o varianta pe care in acest moment o luam in calcul la crearea bugetului”.

Totusi, acestea ar putea creste dupa jumatatea anului viitor, in functie de situatia economica.

„Daca lucrurile merg bine din iunie putem avea rectificare pozitiva”, a mentionat ministrul, la o dezbatere organizata de Banca Nationala.

In luna mai, premierul Emil Boc a declarat ca, in 2012, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/boc-cresterea-economica-ar-permite-ca-de-la-anul-salariile-bugetarilor-sa-revina-la-nivelul-din-2010-63167/]salariile bugetarilor vor fi majorate[/url] la nivelul din iunie 2010, iar pensiile vor fi marite.

Anul trecut, Guvernul Emil Boc a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, masura aplicata din luna iulie. In ianuarie 2011, salariile de baza ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, si nu din luna iunie. Astfel, salariile au ramas mai mici cu 13,75% fata de luna iunie 2010.