- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

UE ne cere banii inapoi. Romania trebuie sa inapoieze 46,3 mil. euro

07 Nov, 15:04 • Redactia DailyBusiness
Romania are de dat UE 46,3 milioane euro pentru cheltuirea incorecta a fondurilor agricole, din care 41,7 milioane euro pentru deficiente ale sistemului LPIS-GIS, ale controalelor administrative si in aplicarea de sanctiuni pentru 2008 si 4,65 milioane pentru plati intarziate aferente anului 2008, relateaza Money.ro.
UE ne cere banii inapoi. Romania trebuie sa inapoieze 46,3 mil. euro

Potrivit unei decizii adoptate vineri de Comisia Europeana, Uniunea Europeana are de recuperat 578,5 milioane de euro de la 19 state membre, reprezentand cheltuieli in cadrul politicii agricole comune (PAC). Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementarile UE sau procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare.

Statele membre sunt responsabile de acordarea platilor si de controlarea cheltuielilor efectuate in cadrul politicii agricole comune (PAC), iar Comisia are obligatia de a se asigura ca statele membre au utilizat fondurile in mod corect.

Comisia Europeana are de recuperat fonduri de la Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, Tarile de Jos si Regatul Unit.

Cele mai semnificative corectii individuale sunt imputate Greciei (347,44 milioane euro), Romaniei (46,3 milioane euro), Portugaliei (45,72 milioane euro), Italiei (38,74 milioane euro), Tarilor de Jos (29,29 milioane euro) si Bulgariei (20,2 milioane euro).

Mai multe amanunte, pe money.ro