FINANTE-BANCI

UE vrea sa ajute Ucraina cu 11 miliarde euro

05 martie 2014, ora 16:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ue.jpg
Comisia Europeana a prezentat miercuri un plan de ajutorare in valoare de "cel putin 11 miliarde de euro" pentru Ucraina, cu o zi inaintea unui summit extraordinar pe tema crizei din aceasta fosta republica sovietica.

"Comisia Europeana a identificat astazi (miercuri) un program de ajutorare a Ucrainei. Aceasta este contributia noastra la summitul sefilor de stat si de guvern de maine (joi). In total, pachetul ar putea aduce o sustinere in valoare de cel putin 11 miliarde de euro, in urmatorii doi ani,suma provenind de la bugetul UE si institutiilor financiare europene", a declarat presedintele CE Jos Manuel Barroso, citat de Mediafax.

De asemenea UE va ajuta Ucraina sa reglementeze datoria de doua miliarde de dolari pentru achizitiile sale de gaz rusesc si poate de asemenea sa-i furnizeze gaz, a anuntat marti comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger.

"Plata facturilor de gaz datorate de Ucraina se afla pe un loc ridicat in programul de ajutor al Comisiei Europene" ce va fi adoptat miercuri, a precizat oficialul UE, la incheierea unei reuniuni a ministrilor europeni ai energiei.Citeste siCe ne ameninta din Ucraina: Al treilea razboi mondial sau batalia gazelor?
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 Aprilie 2019, 22:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter