- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

UniCredit, una din cele 4 banci responsabile de tranzactiile CE in zona SEPA

22 Feb, 14:29 • Redactia DailyBusiness
Comisia Europeana a incredintat bancii UniCredit o cota de 25-35% din platile SEPA (Single Euro Payments Area - Zona Unica de Plati in Euro), banca devenind una dintre cele patru banci responsabile pentru toate tranzactiile SEPA in numele Comisiei Europene, a anuntat, luni, banca.
UniCredit, una din cele 4 banci responsabile de tranzactiile CE in zona SEPA

„Mandatul a fost acordat in urma unui proces de licitatie, la care au fost invitate sa participe toate bancile din Europa”, a spus Marco Bolgiani, director al departamentului de tranzactii bancare globale al UniCredit.

Tranzactia totala presupune peste 1,6 milioane de plati internationale, cu un volum de peste 33 miliarde euro, se arata in comunicat.

Decizia Comisiei Europene de a procesa plati prin SEPA in viitor si de a se axa pe patru banci inseamna ca va renunta progresiv la modelul anterior, in care bancile locale din fiecare stat european erau responsabile pentru procesarea platilor respective.

Zona Unica de Plati in Euro (Single Euro Payments Area – SEPA) acopera un spatiu geografic format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia si reprezinta o zona a monedei euro in care toate platile, inclusiv cele transfrontaliere, sunt tratate ca plati nationale.