- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

VB Leasing Romania: Profitul a crescut de 3 ori in 2008, afacerile au scazut

23 Feb, 15:01 • Redactia DailyBusiness
VB Leasing Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 6,8 milioane euro, de 2,7 ori mai mare decat in 2007, insa afacerile companiei au coborat cu 22%, pana la 160 milioane euro.
VB Leasing Romania: Profitul a crescut de 3 ori in 2008, afacerile au scazut

In 2007, VB Leasing a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de 205 milioane euro si un profit net de 2,5 milioane euro, conform NewsIn.

„Factorii principali care au dus la aceasta crestere au fost eficientizarea si reorganizarea proceselor de administrare a contractelor si ale canalelor de vanzare alternativa si reducerea, dupa o analiza minutioasa, a costurilor care nu aduceau plusvaloare calitatii serviciilor orientate catre clienti”, a spus Peter Demmer, directorul general al VB Leasing Romania.

Compania estimeaza pentru acest an o valoare a bunurilor finantate de 182 milioane euro, in crestere cu 14% fata de 2008, si aproximativ 9.500 de contracte noi.

„In 2008 s-au inregistrat 8.690 de contracte noi, o cifra extrem de rezonabila, luand in calcul evolutia economica incepand cu luna iulie”, a explicat seful societatii.

In ce priveste structura portofoliului VB Leasing, cea mai mare pondere a avut-o anul trecut – ca si in anii precedenti – sectorul autoturismelor, cu 49% din intregul portofoliu.

„Vehiculele comerciale au reprezentat 30%, iar echipamentele 21%”, a precizat Demmer.

El vizeaza pentru acest an o reorganizare a portofoliului, astfel incat ponderea autovehiculelor sa scada, iar cea a echipamentelor si a vehiculelor comerciale sa se majoreze in structura portofoliului.

In 2009, compania se orienteaza catre segmentele de echipamente, in special cele medicale si agricole.

„Sectorul de echipamente, in special cele medicale si agricole, ramane cu un potential de dezvoltare ridicat, nevoia de retehnologizare si de modernizare fiind necesara. Masurile luate de stat in vederea sustinerii dezvoltarii acestui sector sunt extrem de importante, iar leasingul va reprezenta o modalitate viabila de materializare a acestei dezvoltari”, a mai spus Demmer.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Osterrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capitalul social, si de Volksbank Romania SA, cu 20% din actiuni.