- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Afacerile Epicor Romania vor scadea cu 18%, in linie cu toata piata de software ERP

19 Nov, 13:36 • emanuel.ceciu
Epicor Romania, filiala locala a furnizorului global de solutii software ERP (Enterprise Resource Planning), estimeaza scaderea afacerilor cu circa 18% in 2009, in linie cu involutia pietei, pe fondul rezultatelor slabe din primul trimestru si a ezitarilor din piata.
Afacerile Epicor Romania vor scadea cu 18%, in linie cu toata piata de software ERP

Epicor Romania a inregistrat in 2008 venituri de 1,9 mil. euro. O scadere de circa 18% ar plasa veniturile companiei la 1,5 mil. euro. In 2007, Epicor Romania a inregistrat venituri de circa 3 mil. euro.

„Cand vom atinge aceasta suma (3 mil. euro – n.r.), din nou? In mod sigur o vom face, cat mai curand. Ne pregatim sa intram agresiv cu noi produse pe ERP, iar in 2010 vom deveni si furnizori de Software as a Service (SAS – n.r.)”, a declarat Alexandru Pavel (foto), director de marketing al filialei locale Epicor, care a subliniat ca la finalul anului compania va fi pe profit.

Piata licentelor ERP din Romania va scadea anul acesta cu circa 18%, pana la 27 mil. euro, urmand ca in 2010, „in cel mai bun caz”, sa creasca la circa 36 mil. euro, conform unui studiu PAC citat de oficialii Epicor Romania. „Consider insa ca studiul este optimist, in 2010 vom asista mai degraba la o revenire a pietei la nivelul de 33 mil. euro, cat a fost in 2008”, spune Pavel.

Cu toate acestea, oficialul Epicor sustine ca piata incepe sa isi revina, cererea fiind in crestere in special pe segmentul companiilor de dimensiuni medii. „Am incheiat recent doua contracte, dintre care unul mare, cu incepere in 2010 si cu inca trei companii suntem in negocieri avansate. Sunt semne foarte bune, avand in vedere ca primul trimestru al anului 2009 a fost foarte foarte slab, incepand sa recuperam abia in al doilea trimestru”, a mai spus Alexandru Pavel.

La nivel global, piata de ERP va scadea mai putin in 2009, cu doar 4%, pana la 36 mld. $ (24 mld. euro), urmand ca in 2010 piata sa creasca cu 10%, pana la 37,8 mld. $ (25,3 mld. euro la cursul actual).

„Romania a avut ghinionul anul acesta sa treaca si printr-o perioada de alegeri, turbulentele politice regasindu-se, evident, si in economie. Consideram insa ca in 2010 lucrurile se vor imbunatati”, spune Pavel.

Epicor este o companie globala, fiind cunoscuta mai ales in SUA. „Trebuie sa mai lucram la construirea brand-ului Epicor si in Europa si, in particular, in Romania. De asemenea, cel mai recent produs al nostru – Epicor 9 -, va fi localizat in limba romana la inceputul lui 2010. Tot in 2010 vom intra si pe segmentul de Software As a Service, targetand in special clientii corporate, mai mari”, mai spune directorul de marketing al Epicor Romania.

Epicor este prezenta in Romania din 1996, atragand peste 170 de clienti din distributie, productie, HoReCa si servicii. Gradul de retentie al acestora este de 94%, conform oficialilor companiei. Printre jucatorii din piata ERP se mai numara SAP, IBM, Romsys, Ness, Wizrom, Totalsoft.