IT&C

Afacerile Total Soft au crescut anul trecut cu 15,4%, la 25,9 mil. euro

25 ianuarie 2012, ora 14:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
software.jpg
Afacerile Total Soft au crescut anul trecut cu 15,4%, la 25,9 milioane de euro, iar compania a avut un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 4,5 milioane de euro, de la 3,5 milioane de euro in urma cu un an.

"Veniturile inregistrate in Romania au insemnat 21,96 milioane de euro, in crestere cu 21,4% fata de cele inregistrate in 2010, diferenta provenind din implementari de solutii complexe in conturi internationale", se arata intr-un comunicat al Total Soft citat de Mediafax.

In structura cifrei de afaceri, cel mai mare aport l-a avut linia de business de proprietate intelectuala Charisma, care a generat venituri de 17,91 milioane de euro, insemnand 81% din cifra de afaceri realizata de companie pe aceasta piata.

"Charisma ERP a contribuit cu 77% in aceasta cifra, sistemul dedicat managementului resurselor umane Charisma HCM - 17%, iar sistemul Charisma Medical Software cu 6%", se spune in comunicat.Segmentele de piata care au inregistrat cele mai mari ponderi au fost retail/distributie - 32,9%, productie - 21,9%, servicii - 19,6% si financiar-bancar - 13,16%.

Total Soft s-a clasat, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc in topul furnizorilor de solutii ERP din Romania, conform studiului realizat de compania de analiza de piata Pierre Audoin Consultants. Publicat in septembrie 2011, studiul care a analizat cifrele de afaceri realizate in 2010 de catre 20 de jucatori din piata ERP romaneasca au aratat o crestere a cotei de piata Total Soft la 14% in conditiile unei stagnari a pietei ERP in jurul valorii de 100 milioane de euro.

Divizia de Project Management Primavera a adus venituri de aproape 3 milioane euro, portofoliul de clienti depasind cifra prognozata de 650 de companii.

Pentru anul 2012, strategia Total Soft prevede schimbari la nivel de adresare a pietei, prin focalizarea solutiilor si serviciilor pe patru verticale cheie (retail/distributie, leasing, constructii si medical), prin orientarea fortei de vanzari spre conturi medii si mari, precum si prin lansarea unei oferte speciale de servicii in regim SaaS/Cloud pentru segmentul IMM-urilor.

De asemenea, cifra de afaceri va creste cu peste 25%, la circa 30 milioane de euro.

In urmatorii trei ani, Total Soft are ca obiectiv depasirea pragului de 50 milioane de euro, cu o rata de profitabilitate de 20%, respectiv obtinerea unui EBITDA de minim 10 milioane de euro.

Cu o experienta de 15 de ani si cu 450 angajati, Total Soft este unul dintre printre principalii jucatori locali din industria IT in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri.

Societatea este controlata de Ferabosco Investments Limited (Cipru) - 90,5%, Liviu Dragan - 7,9% si Florin Manea - 1,6%.

Total Soft este parte a grupului Global Finance, companie de investitii private cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane de euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiintare, in 1991.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 Martie 2021, 12:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter