- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

AMD se aliaza cu Acer pentru a recupera cota de piata de la Intel

29 Mar, 11:31 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de microcipuri Advanced Micro Devices (AMD), care incearca sa recupereze din cota de piata pierduta in fata Intel, a anuntat ca Acer va incepe sa foloseasca cipurile sale pentru servere, potrivit Bloomberg.
AMD se aliaza cu Acer pentru a recupera cota de piata de la Intel

Noul cip pentru servere, Magny-Cours, este prima incercare a companiei de a recupera teren in fata competitorului Intel. De pe alta parte, Acer, al doilea producator de computere din lume, incearca sa repete succesul inregistrat pe segmentul laptop-urilor si PC, si pe segmentul serverelor.

Ambele companii tintesc segmentul de piata al calculatoarelor ieftine cu doua cipuri.

„Aceasta este prima oara in patru ani cand lansam o noua platforma. Vreau sa mergem catre obtinerea celei mai mari cote de piata”, a spus Patrick Patla, directorul general al AMD.

Noul cip va costa intre 266 si 1.386 dolari, comparativ cu 2.649 de dolari anterior.
Cipurile dezvoltate de AMD vor permite, de asemenea, marirea memoriei, o caracteristica importanta pentru serverele care gazduiesc documente mari.

Acer a intrat pe piata serverelor cu computere ce foloseau cipuri Intel. Decizia de a colabora acum cu AMD vine care urmare a faptului ca vrea sa produca calculatoare cu memorie mai mare, potrivit unui reprezentat al companiei.