- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Analistii despre noua tableta PC a Samsung: Daca se va pozitiona pe un segment clar si va fi accesibila, va fi un concurent serios pentru iPad

03 Sep, 13:38 • Redactia DailyBusiness
Noua tableta PC Samsung a fost bine primita de analistii din industrie, desi detalii privind planul de preturi nu au fost facute inca publice. Tableta, lansata la show-ul IFA de la Berlin, ar putea aduce un contraatac eficient asupra competitorului iPad de la Apple. Vezi primele pareri.
Analistii despre noua tableta PC a Samsung: Daca se va pozitiona pe un segment clar si va fi accesibila, va fi un concurent serios pentru iPad

Ben Wood, director de cercetare la CCS Insight, spune ca Tableta Galaxy a Samsung atrage prin display-ul de 7 inci si acces la muzica, filme si carti. „Succesul va depinde insa de pret. Daca se va pozitiona pe un anumit segment, in mod clar, Galaxy s-ar putea situa ca un concurent serios pentru iPad. Consider ca Samsung va trebui sa colaboreze strans cu operatorii telecom pentru a oferi preturi competitive”.

Ben Wood mai subliniaza ca, in viitorul apropiat, piata „va fi inundata de din ce in ce mai multe tablete cu sistem de operare Android”.

Tableta va fi lansata in Europa saptamana viitoare, compania anuntand ca va lasa operatorii sa decida asupra pretului de vanzare.

Carolina Milanesi, research vice-president la Gartner, spune ca Galaxy Tab este o alternativa viabila pentru cei ce se gandeau sa isi achizitioneze o tableta, la un pret mai bun. Galaxy Tab are doua camere, una frontala si una pe spate, vine cu memorie de 16 si 32 Gb precum si slot pentru card SD. Pretul este undeva in jurul a 600 euro, „la liber”.

Samsung va avea circa 200 de aplicatii la lansare, dedicate special acestei tablete. Toate celelalte aplicatii care se vor crea vor putea fi accesate si instalate, gratis sau contra cost.