- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apax Partners cumpara Epicor cu 976 mil. $

12 Apr, 12:56 • Redactia DailyBusiness
Epicor Software Corporation, unul dintre principalii furnizori de solutii software pentru afaceri, a anuntat ca a fost achizitionat de catre fondul de investitii Apax Partners. Tranzactia este evaluata la aproximativ 976 milioane dolari.
Apax Partners cumpara Epicor cu 976 mil. $

Apax va initia o oferta publica de cumparare a tuturor actiunilor ordinare in circulatie ale Epicor, pentru suma de 12,50 de dolari pe actiune in bani lichizi. Aceasta va fi urmata de o fuziune pentru achizitionarea tuturor actiunilor Epicor in circulatie ramase, la acelasi pret platit in cadrul ofertei publice de cumparare.

Actionarii, care reprezinta aproximativ 19% din actiunile in circulatie ale Epicor, au incheiat contracte de asistenta cu Apax in legatura cu tranzactia. De asemenea, Elliott Associates, care detine cu titlu de beneficiar aproximativ 13,5% din actiunile in circulatie ale Epicor, a indicat ca sustine tranzactia.

Apax a anuntat marti incheierea unui contract de achizitie a companiei Activant Solutions, un furnizor de solutii software pentru managementul afacerilor.

Apax intentioneaza sa combine Activant si Epicor pentru a crea unul dintre principalii furnizori mondiali de aplicatii pentru intreprinderi, orientat spre sectoarele de productie, distributie, prestari servicii si comert cu amanuntul.

In urma finalizarii fuziunii, compania combinata se va numi Epicor Software Corporation si nu va mai fi o companie tranzactionata public.

„Prin anexarea Activant, compania combinata va avea peste 30.000 de clienti si venituri anuale de 825 milioane de dolari”, a declarat Jason Wright, partener in cadrul Apax.

Consiliul de administratie al Epicor a aprobat unanim tranzactia, care se afla sub rezerva conditiilor de incheiere uzuale, incluzand nivelurile minime de participare la licitatia publica si aprobarile reglementare si satisfacerea conditiilor de incheiere pentru achizitionarea de catre Apax a companiei Activant.

In conformitate cu termenii contractului de fuziune, Apax va incepe licitatia publica pana la 11 aprilie 2011.

In cazul in care nu se indeplineste conditia ofertei minime si in anumite circumstante suplimentare, partile au consimtit sa finalizeze tranzactia printr-o fuziune cu o singura etapa dupa primirea aprobarii din partea actionarilor Epicor.

Tranzactia ar putea fi incheiata in al doilea trimestru al anului 2011.