- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple a lansat iPad pe plan international

30 May, 16:20 • Redactia DailyBusiness
Tablet PC-ul iPad al Apple a debutat in acest weekend in afara Statelor Unite, in noua tari, cu cozi uriase la magazinele care au comercializat gadget-ul, iar lansarea ridica noi intrebari legate de capacitatea de productie a companiei americane, care deja da semne ca nu face fata cererii.
Apple a lansat iPad pe plan international

iPad-ul a aparut in rafturile magazinelor din Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elvetia si Marea Britanie la aproape doua luni dupa lansarea de pe 3 aprilie din Statele Unite. Apple a intampinat probleme serioase pe piata americana, unde nu a putut tine pasul cu cererea uriasa, compania luand in ultima instanta decizia de a amana cu o luna lansarea internationala, transmite agentia Bloomberg, citata de Mediafax.

Analistii estimeaza ca Apple va vinde 1,7 milioane de iPad-uri in trimestrul aprilie-iunie si cinci milioane la nivelul intregului an, insa orice prognoza poate fi rasturnata de capacitatea Apple de a produce tot mai multe astfel de gadget-uri pentru a satisface cererea.