IT&C

Asesoft cere falimentul detinatorului MarketOnline.ro pentru neplata unei datorii

13 ianuarie 2009, ora 19:34, autor(i): Irina Crudu   | 6 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Click pentru marire. Foto: ice4you.blogspot.com
Click pentru marire. Foto: ice4you.blogspot.com
Compania de distributie IT Asesoft Distribution a intentat proces companiei Grifon Group, operatorul MarketOnline.ro, unul dintre principalii jucatori pe piata romaneasca de comert electronic, si a cerut si falimentul acesteia, in urma neplatii unei datorii.
"Totalul banilor neincasati, cu probleme, este foarte mic in acest moment, singura suma mai mare pe care o avem de recuperat fiind de la Grifon Group, care detine MarketOnline, si care a fost si actionat in instanta. Noi incercam sa rezolvam problemele pe care amiabila, chiar acordam sprijinul clientilor, dar din pacate inca mai exista firme si persoane care pot aduce pagube importante mediului de business prin comportamentul lor", a declarat pentru DailyBusiness.ro Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

Reprezentantii Grifon Group nu sunt de acord cu acuzatiile aduse. "Ca orice societate comerciala din distributie sau retail de IT, Grifon Group are in aceasta perioada o lichiditate scazuta, dar isi plateste toate la scadentele stabilite sau cu minime intarzieri debitele catre furnizorii sai, avand cu acestia o colaborare stransa, un parteneriat normal, necesar mai ales in aceste perioada de criza economica generala", a declarat Mugur Frunzetti, managing partener al Grifon Group.

Acesta a precizat ca Asesoft Distribution a solicitat instantei de judecata declansarea procedurii de faliment impotriva societatii pentru o creanta de aproximativ 29.000 de lei, si a adaugat ca Asesoft ar cere in instanta sa i se plateasca o suma totala de 150.000 lei, "desi debitele noastre reale (ale Grifon - n.r.) se ridica la mai putin de jumatate din aceasta suma". Stanciu a confirmat pentru DailyBusiness.ro ca suma solicitata in instanta se ridica la 150.000 lei.Pe de alta parte, Asesoft International a lansat si un anunt pentru colaboratorii sai, care contine o lista cu toate firmele restante (foto).

Potrivit lui Stanciu, semnalul transmis colaboratorilor are ca scop "eficientizarea afacerilor clientilor nostri, eficientizarea nivelului stocului, al termenului de plata acordat mai departe, al costurilor operationale".

"Datoriile noastre catre furnizori sunt in scadenta. Nu avem nicio datorie depasita de scadenta, orice eventuala intarziere a clientilor la noi nu este transmisa mai departe. Sunt convins ca un comportament foarte bun la plata fata de furnizori iti asigura continuitatea afacerii in vremuri grele", a mai adaugat Iulian Stanciu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ice4you a spus:
13/01/2009 21:16
Trebuie sa confirm faptul ca Asesoft Distribution sunt unii dintre cei mai ok furnizori cu care lucram (de ceva vreme deja), atat din punct de vedere al distributiei cat si al termenelor de plata. Este normal sa te actioneze in judecata in momentul in care datoriile tale sunt uriase, faci fals si uz de fals cu instrumente bancare iar atunci cand te contacteaza agentul cu care lucrezi in privinta datoriilor ii dai cu flit. Agentul de vanzari cu care lucrez la Asesoft este doamna Doroteea Voicu, care pana acum a dat dovada de mult profesionalism, tact si intelegere, de cate ori aveam o zi sau doua depasire de termen, un simplu telefon fiind suficient pentru a obtine o amanare de 2-3 zile fata de termenul de plata.

Deci ... da ... sunt intelegatori, dar doar atata vreme cat nu intinzi coarda pana plesneste si nu sari calul.
 
Mihai a spus:
14/01/2009 14:21
am fost in situatia de a fi furnizor marketonline.ro aka mugur frunzetti si a refuzat sa plateasca de 2 ori nu o data.

de asemenea alti furnizori din piata lucreaza cu domnia sa cu plata in avans altfel neacceptand orice forma de colaborare.
 
19/01/2009 17:52
Informatiile OFICIALE confirma ceea ce scrie Mihai (14 ianuarie 2009 14:21):

http://www.antitepari.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=8360&Itemid=27

19 ianuarie 2009 - Grifon Group apare in CIP cu 29 de Bilete la Ordin refuzate la plata
 
Anonim a spus:
22/01/2009 21:10
Un alt proces este cel intentat de ATLAS CORPORATION vs. Grifon Group, pentru aprox. aceeasi suma, 100.000 RON
 
Luci a spus:
23/01/2009 08:09
Asta e culmea: am primit de la Asbis Romania, al doilea distribuitor de Intel la nivel mondial, o lista de tepari si pe ea cine sa fie? Dante International aka www.emag.ro. Iti dai seama daca dau astia faliment cate sute de mii de garanti devin hartie de sters ...?

http://www.asbis.ro/download/Rau_platnici_final.jpg
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 07:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter