- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft vrea 1 mil. $ din produse software Microsoft, in 2009

04 Nov, 12:24 • emanuel.ceciu
Asesoft Distribution a incheiat un contract cu Microsoft Romania pentru a distribui produsele software Microsoft Full Package Product (FPP), oficialii companiei estimand pentru DailyBusiness.ro ca vor genera din aceste produse vanzari de circa 1 mil. $ in 2009.
Asesoft vrea 1 mil. $ din produse software Microsoft, in 2009

„Estimam ca anul viitor vom obtine 1 mil. $ din aceste produse. Ele vin in completarea gamei noastre de produse, care pana acum acoperea o gama de produse periferice precum mausuri, tastaturi, kit-uri office sau gaming, camere web, casti cu microfon sau echipamente pentru citirea amprentelor. Perspectivele pe aceste pachete de produse software sunt bune, pe termen mediu si lung, vanzarea de soft urmand sa creasca datorita scaderii ratei pirateriei”, a declarat Iulian Stanciu, general manager al Asesoft Distribution.

Licentele FPP acopera doar versiunea curenta a produsului pentru care a fost cumparata licenta si nu includ downgrade sau upgrade la versiunile ulterioare. Pachetul contine kit de instalare (CD/ DVD), End User License Agreement (EULA) si manual de documentatie. Produsul necesita activare, care se poate face automat, daca exista conexiune la Internet sau manual, prin telefon la un numar verde.

Produsul poate fi mutat de pe un calculator pe altul, doar daca primul calculator s-a defectat sau se schimba hardware-ul partial sau integral. Insa, trebuie respectata regula „un calculator, o singura licenta”.

Dovada licentierii in cazul unei licente FPP se face cumulativ, prezentand toate elementele componente din pachet – cutie, disc de instalare, EULA (daca exista in forma tiparita), manual, factura de achizitie si dovada platii.

Asesoft Distribution este distribuitor autorizat Microsoft E&D incepand cu anul 2007.

„Ca distribuitor oficial al produselor FPP Microsoft, ne dorim consolidarea relatiei cu resellerii prin beneficiile pe care le pot avea acestia, constand in produsele nou lansate sau chiar in exclusivitate. In plus, achizitiile acestora se fac direct, fara intermediari si sunt raportate periodic catre Microsoft. Astfel, resellerii au posibilitatea de a participa la promotiile, programele si instrumentele de stimulare a vanzarilor organizate de Microsoft Romania. Beneficiile resellerilor constau si in accesul la resurse comune de promovare”, a declarat Razvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2007 cu o cifra de 104 milioane $, in crestere cu 44% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 135 milioane $ in 2008. Compania de distributie IT are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi si este furnizor important al retelelor de retail locale.