- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asus a lansat in Romania cel mai performant ultrabook (Foto)

18 Jul, 23:30 • adrian.mihaltianu
Asus, unul dintre cei mai mari producatori globali de PC-uri, a lansat Prime in Romania, cel mai nou model al seriei de computere ultra-portabile Zenbook. Este cel mai performant ultrabook de la Asus cu procesor i7 Ivy Bridge, SSD de ultima generatie si ecran IPS Full HD.
Asus a lansat in Romania cel mai performant ultrabook (Foto)

Modelul Prime este disponibil in doua variante, una cu o diagonala de 11,6 inci (UX21A) si o greutate de 1,1 kg si una de 13,3 inci (UX31A), cu o greutate de 1,3 kg. Ambele au acelasi design metalic ultra-subtire, cu un profil cuprins intre 3 si 9 mm.

Construit pentru multimedia HD, intr-o forma supla si eficienta, Zenbook Prime utilizeaza cea de-a treia generatie de procesoare Intel Core i7 bazate pe tehnologia Ivy Bridge. Cu o grafica HD 4000 integrata si capabilitati multitasking imbunatatite, acesta creste performanta si reduce consumul de energie.

Asus a lansat primul ultrabook cu stocare SSD SATA 6Gb/s, facand experienta utilizarii placuta si rapida. In plus, toate modelele Asus Zenbook sunt echipate cu USB 3.0 ca standard, multiplicand vitezele de transfer al actualului USB 2.0 de pana la 10 ori. Ultrabook-ul are un nou touchpad, optimizat pentru gestica si tastatura chiclet cu iluminare.

[img=3132][/img]
Zenbook Prime are un timp de pornire din stand-by de numai 2 secunde si timpi excelenti de reactie la deschiderea si utilizarea aplicatiilor. Totodata, sistemul audio cu tehnologie Asus SonicMaster promite rezultate bune pentru intreg spectrul de frecventa, datorita folosirii unor difuzoare si incinte acustice proiectate sub indrumarea specialistilor de la Bang & Olufsen.

Asus Zenbook Prime UX21A este echipat cu un acumulator Li-Polymer de 35 Whr, iar Zenbook Prime UX31A acomodeaza un acumulator de 50 Whr. In cazul ambelor versiuni, autonomia estimata de producator este de aproximativ 7 ore.

Asus Zenbook Prime costa intre 5.000 si 6.000 de lei in functie de configuratie.