- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

AT&T a raportat profit in crestere cu 25% pe T2 insa ritmul de crestere al numarului abonatilor a incetinit

23 Jul, 12:36 • Redactia DailyBusiness
Operatorul telecom american AT&T si-a crescut profitul cu 25% pe trimestrul doi datorita reducerii costurilor operationale si investitiilor in crestere, insa ritmul de crestere al numarului abonatilor a incetinit, in ciuda beneficiilor aduse de noul model iPhone al Apple, scrie presa internationala.
AT&T a raportat profit in crestere cu 25% pe T2 insa ritmul de crestere al numarului abonatilor a incetinit

Operatorii din SUA se lupta din ce in ce mai mult sa atraga noi abonati, multi clienti migrand pe alternative prepay. AT&T a adaugat in trimestrul doi 496.000 de clienti postpaid, o treime din cei atrasi in urma cu un an in aceeasi perioada.

„Estimam ca anul acesta vom atrage mai putini clienti decat in ultimii doi ani. Acest lucru nu inseamna ca nu exista oportunitati de creste”, spune Rick Lindner, CFO al companiei.

Operatorul a activa 3,2 milioane iPhone-uri in aceasta perioada, desi mai putine dintre aceste activari au venit ca urmare a incheierii de noi abonamente decat in trecut.

Operatorul a raportat un profit de 4,02 mld. $ pe trimestrul doi, in crestere de la 3,2 mld. $ cu un an in urma. Veniturile au evoluat cu 0,6%, pana la 30,81 mld. $.