IT&C

Batalia iPhone vs Android se incinge: Sistemul de operare Google depaseste pentru prima oara iPhone-ul, in SUA

03 august 2010, ora 11:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
android_iphone-medie.jpg
Un studiu Nielsen indica faptul ca sistemul de operare Android al Google a depasit pentru prima data iPhone-ul companiei Apple, in Statele Unite, scrie presa internationala.
Astfel, compania de cercetare Nielsen a raportat ca telefoanele Android reprezinta in prezent 27% din achizitiile noi de telefoane inteligente in Statele Unite, fata de 23% iPhone.

Totodata, compania de cercetare NTD a precizat ca vanzarile Android au urcat de la 6% in al patrulea trimestru din 2009, la 17% din totalul vanzarilor de smartphone-uri, in primele trei luni din 2010. In acelasi timp, vanzarile Apple s-au redus de la 34% la 27% din total in aceeasi perioada de timp.

De asemenea, Research in Motion (RIM), care produce smartphone-ul BlackBerry, si-a redus vanzarile de la 39% din totalul pietei in T4 2009, la 33% in T2 2010. In al doilea trimestru al anului trecut, RIM avea o cota de piata de 45% in SUA.In ceea ce priveste satisfactia clientilor, studiul Nielsen arata ca iPhone este pe primul loc, 89% dintre proprietari fiind interesati sa cumpere si noile modele ale telefonului. Totodata, 71% dintre utilizatorii Android au spus ca urmatorul smartphone va fi tot dispozitiv Android. 21% dintre utilizatorii Android au spus ca urmatorul telefon pe care-l vor achizitiona va fi un iPhone.

In ceea ce priveste RIM, doar 42% dintre utilizatorii sai actuali, doresc un alt BlackBerry, in timp ce 29% vor un iPhone si 21% doresc un telefon Android.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter