IT&C, CARIERE

Bill Gates, contestat pentru prima data la sefia Microsoft

02 octombrie 2013, ora 11:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
billgates.jpg
Trei actionari mari ai Microsoft cer demisia lui Bill Gates din functia de presedinte, au declarat surse apropiate situatiei, cofondatorul companiei fiind contestat de investitori importanti pentru prima data in istoria de 38 de ani a producatorului de software.

Strategia CEO-ului Steve Ballmer, un alt veteran la Microsoft, a fost atacata continuu in ultimii ani de actionari, nemultumiti de performantele companiei si de stagnarea pretului actiunilor, scrieCNBC, potrivit Mediafax.

Gates este una dintre cele mai respectate si influente personalitati din industria IT, iar actionarii cu participatii semnificative la Microsoft nu au solicitat pana acum retragerea acestuia.

Nu exista informatii legate de intentiile board-ului Microsoft in ceea ce priveste revendicarile celor trei actionari, care controleaza un total de peste 5% din titlurile companiei, potrivit surselor citate.Bill Gates detine aproximativ 4,5% din actiunile Microsoft si este cel mai mare actionar al companiei.

Cofondatorul Microsofta redevenit cel mai bogat om din lume, la sase ani dupa ce a fost devansat de miliardarul mexican Carlos Slim, a carui avere a fost erodata in acest an de masurile adoptate de autoritati pentru spargerea monopolului din sectorul telecom.

PotrivitBloomberg Billionaires Index, averea lui Bill Gates (57 de ani) se ridica la 72,7 miliarde de dolari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Noiembrie 2019, 08:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter