- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Boc: Portalul e-Romania de 1,9 mld. lei este \”o intentie\” si nu au fost alocati bani

17 Mar, 15:17 • Redactia DailyBusiness
Portalul informatic e-Romania, pentru care sunt estimate costuri de 1,9 miliarde lei, reprezinta deocamdata doar un proiect al Ministerului Comunicatiilor, ratificat ca si intentie de Guvern, fara ca pentru finantarea acestui sistem sa fie deja alocat vreun ban, a declarat premierul Emil Boc.
Boc: Portalul e-Romania de 1,9 mld. lei este \o intentie\ si nu au fost alocati bani

„Este vorba de intentia Ministerului Comunicatiilor si a Guvernului de a crea portalul e-romania in anii urmatori, asa cum este peste tot in lume, astfel incat de la unificarea declaratiilor fiscale pe care toti intreprinzatorii le depun la diferite structuri ale statului, acestea sa poata fi facute online printr-un portal care sa reuneasca toate structurile adiministratiei centrale si locale”, a declarat Boc, citat de Mediafax.

„Este un proiect al Ministerului Comunicatiilor si nu a fost alocat niciun leu, ca n-avem bani. In masura in care vor fi resurse financiare, se vor aloca pentru constructia acestui portal”, a adaugat Boc.

El a aratat ca memorandumul aprobat de Guvern pentru introducerea acestui sistem reprezinta la acest moment doar o intentie.

„Intentia a fost ratificata prin meomorandum si in anii viitori, in functie de resursele financiare, o vom sprijini. Deocamdata nu avem bani, nu putem merge mai departe”, a spus Boc.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.

„In 2010 vor fi alocati 245,1 milioane de lei, in 2011 – 714,5 milioane de lei, in 2012 – 575,8 milioane de lei, iar in 2013 – 364,8 milioane de lei”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCSI).

Strategia nationala e-Romania urmareste „modernizarea statului prin informatizarea interactiunii cu cetatenii si companiile”, conform comunicatului.