- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Bonusul sefului Microsoft a fost redus, dupa esecul Kin si lipsa de reactie la iPad

01 Oct, 10:37 • Redactia DailyBusiness
Steve Ballmer (foto), directorul general al Microsoft, a primit un bonus redus pentru anul fiscal 2009-2010, desi compania a avut cele mai mari vanzari din istorie, dupa esecul consemnat cu telefonul Kin si lipsa aparenta de reactie la Apple iPad.
Bonusul sefului Microsoft a fost redus, dupa esecul Kin si lipsa de reactie la iPad

Ballmer, 54 de ani, a primit un bonus de 670.000 de dolari cash pentru anul fiscal incheiat la 30 iunie, egal cu salariul anual, dar ar fi putut fi recompensat cu o suma dubla, potrivit unui raport al Microsoft catre bursa.

Compania l-a felicitat pe CEO pentru cresterea vanzarilor cu 7%, la suma record de 62,5 miliarde de dolari, pentru reducerile de costuri si lansarea noilor versiuni ale suitelor Windows si Office, dar si pentru promovarea operatiunilor de cloud computing si jocuri video, relateaza Mediafax.

Insa argumentarea bonusului lui Ballmer face referire si la „lansarea fara succes a mobilului Kin, pierderea de cota de piata pe segmentul telefoanelor mobile, si nevoia de a urmari inovatii pentru a profita de noi factori de forma”, ultimul factor din enumeratie facand referire la popularitatea castigata de tabletele PC dupa lansarea iPad.

Kin, un telefon pentru adolescenti lansat de Microsoft la inceputul anului, a fost retras de pe piata trei luni mai tarziu, cu vanzari extrem de dezamagitoare, de ordinul catorva sute de exemplare.

Totodata, sistemul de operare pentru telefoane mobile Windows Phone a pierdut constant cota de piata in ultimii ani in favoarea Apple iPhone OS, Google Android si softului implementat pe BlackBerry de Research In Motion.

Microsoft este pe locul al patrulea pe piata americana a sistemelor de operare pentru telefoane mobile, cu o cota de piata de mai putin de 12%, potrivit firmei de cercetare de piata comScore.

In privnita tabletelor, Ballmer a declarat in iulie ca un astfel de gadget cu software Windows va iesi pe piata „imediat ce va fi gata”.

Microsoft a inghetat anul trecut salariile directorilor, din cauza conditiilor economice incerte. Compania nu mai ofera angajatilor actiuni, iar Ballmer a renuntat si el la aceasta forma de recompensare.

Directorul detine deja 408 de milioane de actiuni Microsoft, adica 4,75% din capitalul companiei, pachetul avand o valoare de circa 10 miliarde de dolari. Potrivit Forbes, Ballmer este pe locul al 16-lea in topul celor mai bogati americani.