IT&C, REAL ESTATE

Bucureştiul, în topul marilor oraşe IT din Europa

07 decembrie 2016, ora 18:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
it.jpg
Bucurestiul ocupa un loc de frunte in randul marilor orase europene din punct de vedere al competivitatii tehnologice si IT, arata un raport realizat de CBRE privind dezvoltarea sectorului IT si tehnologie din Europa.

Astfel, Bucurestiul este clasat pe locul 8 in topul european al destinatiilor IT&Tech, inaintea unor orase precum Amsterdam, Milano, Moscova sau Istanbul. De asemenea, capitala ocupa locul 4 in topul oraselor europene cu cea mai mare crestere a numarului de angajati in IT.

In perioada 2010-2015, Bucurestiul a avut o rata de crestere de 28,21% a angajatilor din aceste sectoare, conform datelor CBRE.

Raportul CBRE subliniaza ca ritmul de crestere a angajarilor in sectorul IT in ultimii cinci ani in Europa a depasit rata angajarilor in intreaga economie europeana si este de asteptat ca tendinta pozitiva sa continue.Berlin, Dublin, Munchen sau Viena dar si cateva orase europene din pietele emergente, cum ar fi Budapesta, Bucurestiul sau Istanbul, inregistreaza dezvoltari accelerate in industria IT, mai arata datele CBRE.

„Cererile de spatii de birouri ale companiilor din outsourcing si IT sunt un adevarat motor pentru dezvoltarea pietei imobiliare; practic jumatate din toate tranzactiile efectuate in Romania au fost pentru aceste companii. Ne bucuram sa vedem ca Bucurestiul  - si Romania in general – isi consolideaza o reputatie stabila si performanta in Europa in sectorul tehnologic si in IT si ne asteptam in continuare la o dinamica efervescenta a altor sectoare ale economiei”, subliniaza Mihai Paduroiu, MRICS, Head of Advisory & Transaction Services | Investor Leasing | Office, CBRE.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 21 Septembrie 2019, 02:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter