IT&C

Canon si-a redus profitul in T4 cu 91% si vede un 2009 si mai dificil

28 ianuarie 2009, ora 13:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Canon-mica.jpg
Compania japoneza Canon, cel mai mare producator global de aparate foto digitale, a raportat o scadere de 91% a profitului net in ultimul trimestru al lui 2008, estimand totodata scaderi si mai accentuate pentru anul in curs, pe fondul vanzarilor slabe si a yen-ului mai puternic, care afecteaza castigurile din exporturi.
In perioada octombrie-decembrie, profitul operational al companiei a fost de 35,8 mld. yeni (circa 275 mil. euro), cel mai mic profit de cand Canon a inceput sa raporteze rezultatele la nivel trimestrial, in 2001. Profitul net al companiei a scazut cu 91%, pana la o valoare de 11,6 mld. yeni (89 mil. euro).

"Este putin probabil sa asistam la o revenire substantiala in evolutia companiei anul acesta. Mediul in care vom opera va fi chiar si mai dificil decat cel din 2008", a spus Masahiro Osawa, managing director al companiei.

Canon, care produce camere digitale sub brandurile EOS si IXY, se asteapta ca profitul operational al companiei sa scada cu 68% in 2009, catre 160 mld. yeni (circa 1,3 mld. euro), care ar fi cel mai slab rezultat al companiei din ultimii 14 ani.Canon estimeaza de asemenea ca vanzarile de aparate foto digitale vor scadea anul acesta cu 7% fata de 2008, pana la 23,9 mil. unitati la nivel global.

"Astfel de scaderi pot fi privite ca fiind inevitabile, avand in vedere fluctuatiile economice", a spus Mitsushige Akino, chief fund manager al Ichiyoshi Investment Management.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 05:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter