- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ce comenteaza analistii dupa demisia CEO Yahoo

18 Nov, 12:32 • Redactia DailyBusiness
Dupa ce Jerry Yang, directorul executiv al Yahoo, a anuntat ca va demisiona imediat ce board-ul va gasi un inlocuitor pentru el, valoarea actiunilor companiei a crescut cu 18% pe piata bursiera din Germania, pana la 12,54$/actiune. Un analist international citat de Bloomberg a declarat ca "in prezent, poate cel mai bun CEO al companiei ar fi Microsoft".
Ce comenteaza analistii dupa demisia CEO Yahoo

Valoarea de piata a Yahoo a scazut cu mai mult de 20 mld. $ de cand Yang a devenit CEO al companiei anul trecut. Discutiile cu Microsoft au esuat, un parteneriat de publicitate cu Google stagneaza si discutiile cu AOL nu au ajuns nicaieri. Goldman Sachs Group este de parere ca retragerea lui Yang de la conducerea companiei ar putea sa declanseze noi discutii cu Microsoft in privinta unei posibile preluari a Yahoo.

Comentarii ale analistilor internationali

„Yahoo trebuia sa accepte oferta Microsoft. Probabil ca acestia din urma sunt multumiti ca au fost refuzati. Nu vad cam nimic la Yahoo ce merita cumparat, in prezent. Din punctul meu de vedere, Yahoo are mari probleme. Probabil ca daca Yang nu ar avea atatea actiuni in companie, ar fi demult pe drumuri. Asa insa, va ramane in board”, este parerea lui Ross Sandler, analist al RBC, Capital Markets.

„In acest moment, poate ca cel mai bun director executiv al Yahoo este Microsoft. Compania este inca curata si are o reputatie buna”, este de parere Martin Pyykkonen, de la Wunderlich Securities.

„In prezent, lui Jerry Yang i-ar sta mai bine ca director de strategie sau tehnologie, undeva ‘in spatele scenei’. Oricum, faptul ca se retrage de la conducere nu inseamna ca Yahoo, printr-o magie, va fi minunata din nou”, este parerea lui Jeff Embersits, director de tehnologii al Shareholder Value Management.

Alti analisti internationali de la companii financiare sau de consultanta sunt de parere ca retragerea sefului Yahoo va duce la cresterea actiunilor companiei sau ca aceasta demisie va lasa loc deschis oricaror speculatii privind viitorul companiei.