- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ce va aduce nou sistemul de operare al Apple – posesori de iPad, zambiti!

17 Sep, 12:45 • Redactia DailyBusiness
Noul sistem de operare pentru iPad, 4.2, va fi lansat in noiembrie si acesta vine cu mai multe optiuni, unele dintre ele deja integrate in iPhone si iPod Touch. Cititi mai multe despre acestea.
Ce va aduce nou sistemul de operare al Apple - posesori de iPad, zambiti!

In primul rand, versiunea 4.2 a sistemului de operare va include posiblitatea de multitasking, care, spun specialistii, functioneaza la fel ca pe iPhone – apesi pe butonul de „home” de doua ori si o linie de aplicatii apare in partea de jos a ecranului de unde poti selecta alta aplicatie ce ruleaza deja in background.

Schimbarea intre aplicatii se face insa mai rapid decat pe iPhone sau iPod Touch.

Daca inca va intereseaza sa „omorati copacii” si sa consumati cerneala, 4.2 va introduce printarea wireless, atat pe iPad cat si pe iPhone si iPod Touch. Apple sustine ca in momentul in care aplicatia va fi functionala, te vei putea conecta prin Wi-Fi si sa comanzi imprimantei sa printeze fara sa folosesti niciun fel de driver. Cu toate acestea, spun specialistii citati de presa internationala, trebuie ca si printer-ul sa fie compatibil cu AirPlay iar in momentul de fata doar HP a incheiat un astfel de parteneriat cu Apple.

Poate cea mai notabila adaugire ce o aduce sistemul de operare 4.2 este functia de AirPlay, care permite streaming-ul de media de pe device pe Apple TV sau un AirPort Express. Imaginati-va urmatorul scenariu: va uitati la un film pe iPad in drum spre casa si, cand ajungeti, inca mai aveti de vizualizat 30 de minute din el. Deci iei iPad-ul, apesi pe butonul AirPlay si poti rula filmul direct pe Apple TV si sa vezi continuare pe ecran mai mare.

Poti face acelasi lucru si cu fotografii sau muzica. Pe de alta parte insa, noul Apple TV nu a fost inca lansat pe piata.