- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cei mai mari operatori telecom din lume dezvolta un proiect comun de aplicatii pentru mobile

15 Feb, 10:53 • Redactia DailyBusiness
Orange si Vodafone se numara printre cei 24 de operatori telecom care au format Wholesale Applications Community in incercarea de a evita fragmentarea pietei aplicatiilor pentru telefoanele mobile si pentru a oferi dezvoltatorilor acces la toate companiile, a anuntat luni GSM Association, potrivit pcworld.com.
Cei mai mari operatori telecom din lume dezvolta un proiect comun de aplicatii pentru mobile

Operatorii vor incepe sa lucreze la unificarea comunitatilor de dezvoltatori deja existente, astfel incat acestia sa isi poata posta aplicatiile intr-un singur loc de unde pot fi distribuite.

De asemenea, comunitatea va incepe sa lucreze la un standard comun de dezvoltare care ar trebui sa fie gata in urmatoarele 12 luni. Standardul va fi independent de tipul telefonului si de sistemul de operare, potrivit membrilor, lucru care le va permite sa se constituie intr-o competitie mai acerba pentru magazinele de aplicatii ale Apple si Google.

Printre membrii Wholesale Applications Community se numara AT&T, China Mobile, Deutsche Telekom, NTT DoCoMo, Orange, Telefonica, Telenor Group, Sprint, Verizon Wireless si Vodafone. Toti cei 24 de operatori au impreuna 3 miliarde de clienti.

La fel ca si producatorii de telefoane mobile, operatorii telecom ravnesc la succesul pe care il are magazinul de aplicatii detinut de Apple, astfel ca sunt cativa care deja si-au lansat propriile astfel de magazine.