- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cele mai importante 10 gadgeturi ale secolului 21

06 Jul, 14:32 • adrian.mihaltianu
Au trecut doar 12 ani din secolul 21, dar s-a dovedit deja ca aceasta perioada este dedicata dezvoltarii tehnologice. Vezi mai jos care sunt cele mai importante gadgeturi lansate in acest secol.
Cele mai importante 10 gadgeturi ale secolului 21

1. iPhone – Acest telefon a avut atat de mult succes incat acum reprezinta jumatate din afacerile Apple. El reprezenta un mijloc de comunicare, conectare si divertisment, noteaza [url=http://www.businessinsider.com/best-gadgets-of-21st-century-2012-7]Business Insider[/url].

2. iPad – Tableta Apple este perfecta pentru a beneficia, la scara mai mica, de facilitatile unui computer. In prezent App Store-ul Apple ofera si mai multe servicii, de la jocuri si diverse aplicatii.

3. Android OS – Sistemul mobil de operare al Google a fost integrat pe mai multe dispozitive, de la tablete la telefoane mobile. El este gratis, disponibil in regim open source.

4. iPod – A fost introdus pe piata in 2001. Cu ajutorul lui se poate stoca toata muzica de care ai nevoie, fara a transporta dupa tine un teanc de CD-uri.

5. Kindle – A devenit o „carte de capatai” pentru cititorii de e-bookuri. Cu ajutorul dispozitivului puteti gasi orice carte in doar cateva minute, fara a iesi din casa.

6. Stickul USB – Brevetat in 2000, stickul USB s-a vandut foarte bine datorita metodei simple de a transfera rapid fisiere dintr-un computer in altul. In prezent exista stickuri care ajung la o capacitate de stocare de 256 GB, iar in viitor o sa vedem si stickuri care pot stoca terabiti intregi de informatie.

7. Xbox si Kinect – Au functionat impreuna mai bine decat ne-am fi asteptat. Creat initial pentru a servi pentru jocuri pe consola, Kinect a evoluat dupa aceea in ceva mult mai performant. Dispozitivul are  acum integrate harti 3D si poate raspunde anumitor gesturi umane.

8. MacBook Air – Laptopul ultra-subtire si portabil de la Apple a devenit un vis devenit realitate pentru cei care calatoresc.

9. Wii – A adus din nou Nintendo in prim-plan datorita jocurilor create special pentru a fi jucate in familie sau intre prieteni.

10. Flip video digitala – Aceasta camera video digitala mica si usoara a surclasat toate celelalte camere care, pana atunci, functionau cu baterii si casete care erau complicat de folosit.