- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

China Mobile face eforturi sa se listeze cat mai repede la bursa din Shanghai

07 Aug, 13:13 • Redactia DailyBusiness
China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila ca numar de abonati, reinnoieste eforturile pentru a se lista la bursa din Shanghai, dupa ani de incercari esuate, sustin analisti si bancheri familiari cu situatia, citati de Reuters.
China Mobile face eforturi sa se listeze cat mai repede la bursa din Shanghai

China Mobile este in prezent listata la bursa din Hong Kong. Compania-mama, China Telecom, ar putea transfera pana la mijlocul lui 2010 circa 5% din actiunile tranzactionate la acea bursa catre bursa din Shanghai.

Valoarea celor 5% ar reprezenta circa 9,15 mld. euro, considerand valoarea actuala a actiunilor companiei chineze.

China Mobile are nevoie de capital suplimentar pentru a sprijini investitiile masive necesare in extinderea retelei proprii 3G, pentru a concura cu rivalul China Unicom, explica analistii.

Un purtator de cuvant al China Mobile a confirmat faptul ca operatorul urmareste sa se listeze la bursa din Shanghai, dar a subliniat ca termenul in care acest lucru ar putea avea loc depinde de viteza cu care cererea le va fi aprobata de autoritatile de reglementare.

Compania incearca sa se listeze la bursa din Shanghai inca din anul 2000, dar nu a facut progrese importante din cauza lipsei de sustinere din partea autoritatilor de la Beijing. In prezent insa, China Mobile a primit OK-ul guvernului local din Shanghai, unde se afla cea mai mare bursa a tarii.

Valoarea de piata a China Mobile este de circa 230 mld. $ (160 mld. euro).

China Mobile are peste 400 de milioane de clienti. Vodafone detine 3,3% din companie, iar actionarul majoritar este statul chinez.