- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cisco Romania: Nu vom fi afectati de criza si vom continua investitiile

06 Nov, 12:22 • Redactia DailyBusiness
Reprezentantii Cisco Romania, filiala locala a celui mai mare producator de echipamente de retea din lume, au declarat ca vor continua investitiile planuite anterior pe plan local si ca nu vor fi foarte afectati de criza economica.
Cisco Romania: Nu vom fi afectati de criza si vom continua investitiile

„Criza economica va face ca jucatorii puternici sa-si consolideze pozitia pe piata. In Romania investitorii vor continua sa investeasca, iar noi ne vom duce la bun sfarsit planurile de investitii pe care le avem”, a declarat Bogdan Constantinescu, director general al Cisco Romania (foto).

La nivel international, reprezentantii companiei americane Cisco Systems estimeaza venituri in scadere cu 5-10% in cel de-al doilea trimestru al actualului an fiscal fata de perioada similara a anului trecut, scrie presa internationala.

Cisco a fost afectat de provocarile economice, comenzile inregistrand o scadere in SUA, Marea Britanie si restul Europei de Vest, potrivit lui John Chambers, CEO al Cisco Systems.

Marjele de profit brut se vor situa la circa 64%, potrivit declaratiilor CFO-ului companiei Frank Calderoni. Compania are in plan reducerea cheltuielilor cu 1 miliard de dolari in anul fiscal 2009 prin micsorarea costurilor si o pauza in activitatea de angajare.

In primul trimestru fiscal, incheiat in luna octombrie, compania a raportat un profit de 2,2 miliarde de dolari, in comparatie cu perioada similara a anului anterior, cand acesta s-a situat la 2,21 miliarde de dolari. Veniturile au crescut la 10,33 miliarde de dolari de la 9,55 miliarde de dolari raportate anul precedent.