- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Competitia crescuta forteaza Siemens sa se reorganizeze

25 Mar, 12:32 • Redactia DailyBusiness
Grupul german de inginerie Siemens planuieste restructurarea entitatilor nationale si reorganizarea operatiunilor internationale in 20 de centre regionale, unul dintre acestea urmand a reuni activitatile companiei din Europa de Est intr-un singur grup, a anuntat marti cotidianul german Die Welt.
Competitia crescuta forteaza Siemens sa se reorganizeze

Scopul final este unirea mai multor operatiuni statale in centre regionale, precum combinarea activitatilor Siemens din Austria, Ungaria, Romania si Cehia intr-un grup est-european, a precizat cotidianul german, citat de NewsIn.

Franta, Italia si Spania vor crea un alt centru regional in timp ce pietele mai mari precum Statele Unite ale Americii si Germania isi vor continua activitatea ca pana acum.

Die Welt a precizat ca Peter Loescher, directorul executiv al Siemens, va anunta noua structura la sfarsitul lunii, cand compania isi va anunta rezultatele financiare.

Grupul german nu a oferit detalii suplimentare, a scris presa internationala.

Siemens, grup activ in peste 190 de state, se afla in plin proces de restructurare, cel mai mare din ultimii 20 de ani.

Loescher are drept obiectiv reducerea birocratiei si crearea unei companii capabile de a ajunge din urma rivalii mult mai profitabili, precum General Electric.

Directorul Siemens a redus numarul membrilor in consiliul de administratie si a regrupat cele 10 divizii principale ale companiei in trei segmente de baza – industrie, energie si sanatate.