- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Concurenta analizeaza preluarea NewCom Telecomunicatii de catre NextGen Communications

23 Feb, 14:40 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica realizata de catre compania NextGen Communications, detinuta de Romtelecom, prin achizitionarea unor active (retele de comunicatii electronice) ale NewCom Telecomunicatii.
Concurenta analizeaza preluarea NewCom Telecomunicatii de catre NextGen Communications

Autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

NextGen Communications este controlat in mod direct de catre Romtelecom, fiind astfel membru al Grupului Deutsche Telekom.

Grupul Deutsche Telekom desfasoara activitati pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice fixe si mobile prin societatile comerciale membre ale Grupului OTE (Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Romtelecom, Telemobil), precum si prin societatea Combridge.

Deutsche Telekom desfasoara pe piata locala si activitati de comercializare atat a echipamentelor terminale si serviciilor de comunicatii electronice, cat si a accesoriilor si a altor produse de tehnologie digitala prin intermediul Germanos Telecom Romania si Sunlight Romania Filiala Bucuresti.

NewCom Telecomunicatii este controlat de Valserial Ltd., o societate de investitii financiare cu sediul in Cipru, si furnizeaza retele si servicii de comunicatii electronice fixe pe piata romaneasca.