- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Contract de 1,6 mil. $, castigat de o firma de IT din Romania in Republica Moldova

02 Feb, 12:00 • Redactia DailyBusiness
Materna Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari furnizori europeni de servicii si solutii IT&C, va realiza si implementa o aplicatie pentru Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei al Republicii Moldova, proiect in valoare de 1,6 mil. dolari.
Contract de 1,6 mil. $, castigat de o firma de IT din Romania in Republica Moldova

„Proiectul implica dezvoltarea si implementarea unei aplicatii software pentru automatizarea sistemului informational de asistenta sociala, este finantat de Banca Mondiala si va fi realizat in parteneriat cu Conseil Sante SA, din Franta”, se precizeaza intr-un comunicat al Materna Romania.

Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei din Republica Moldova, a mentionat ca scopul proiectului este de a crea un instrument de lucru prin care angajatii din domeniul asistentei sociale sa identifice mai bine persoanele sarace, sa dispuna de informatia necesara in luarea deciziilor bune, atat in acordarea indemnizatiilor sociale, cat si in identificarea si implementarea acordarii corecte a serviciilor sociale.

Desfasurat in perioada 2011-2012, proiectul face parte dintr-un plan integrat de 4,5 milioane de dolari si are ca scop imbunatatirea capacitatii Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Familiei din Republica Moldova de a administra eficient si transparent serviciile de asistenta sociala.

In calitate de furnizor lider de servicii IT, Materna are aproximativ 1.300 de angajati in Europa si a obtinut in 2009 o cifra de afaceri de 153 mil. euro. Materna ofera consultanta tehnologica pentru procese de afaceri si implementeaza solutii IT adecvate. De asemenea, compania furnizeaza servicii de intretinere, operationale si training. In Europa de Est, compania are reprezentante in Bulgaria, Republica Ceha, Romania si Slovacia.

Conseil Sante este o companie franceza de consultanta dedicata in exclusivitate sectorului de sanatate care se concentreaza pe proiecte internationale. De la infiintarea sa, in 1987, Conseil Sante a finalizat mai mult de 150 de proiecte in intreaga lume, proiecte sustinute in general de agentii de finantare bilaterale si multilaterale.