IT&C

Coreea de Sud isi supravegheaza frontiera cu ajutorul Xbox

06 februarie 2014, ora 11:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
XboxOne1.jpg
Un dispozitiv total inofensiv, care detecteaza miscarile jucatorilor pe consola Xbox, este folosit de Coreea de Sud pentru a supraveghea frontiera cu Phenianul.

Dispozitivul Kinect al Microsoft, conceput pornind de la tehnologii dezvoltate de firma israeliana PrimeSense, a fost folosit de un programator avizat pentru a consolida etanseitatea zonei demilitarizate. Aceasta fasie de teren de 248 de kilometri lungime, imparte in doua Peninsula Coreeana de la sfarsitul razboiului Coreei (1950-1953).

Materializata printr-o zona tampon de patru kilometri latime intre cele doua tari, care nu au semnat inca un tratat de pace, ultima frontiera a Razboiului Rece este, in pofida numelui sau, una dintre cele mai securizate din lume.

Programul, pus la punct de Ko Jae-Kwan, directorul companiei Saewan Co., a fost cumparat de armata deoarece permite sa se faca diferenta intre deplasarile umane si cele animale, relateaza Mediafax.Microsoft a vandut peste 1 milion de console Xbox One in mai putin de o zi de la lansarea pe piata in 13 tari si a depasit vanzarile inregistrate in prima zi de versiune precedenta, Xbox 360, marcand un nivel record pentru companie.

La sfarsitul lunii noiembrie 2013, Apple a anuntat ca va prelua,pentru 350 milioane de dolari, compania PrimeSense, dezvoltatorul cipului de comanda prin miscari care a stat la baza senzorului Kinect oferit de Microsoft impreuna cu consola de jocuri video Xbox.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 14 August 2020, 07:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter